+357 99587884 trainings@eurocyinnovations.com

Κατάρτιση Εκπαιδευτών Πληροφορικής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ECDL

Odoo image and text block

Απευθύνεται:

Εκπαιδευτές που διδάσκουν Πληροφορική και θα ήθελαν να αποκτήσουν δεξιότητες στο πως να διδάσκουν με επιτυχία το επαγγελματικό εφόδιο ECDL  και σε άτομα που μπορεί να παρουσιάζουν κάποια αναπηρία (ΑμεΑ).  

Φοιτητές Πληροφορικής, Παιδαγωγικής, Ειδικής Εκπαίδευσης που έχουν ενδιαφέρον στο να αναπτύξουν αυτές τις δεξιότητες.

Ανάγκη για εκπαίδευση:

Ένα σημαντικό σχέδιο στήριξης ατόμων με αναπηρία από το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης του Υπουργείου Εργασίας είναι αυτό του καθοδηγητή εργασίας ,   καθώς  στηρίζει τα  άτομα με αναπηρίες να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.  Μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες για το σχέδιο στήριξης εδώ.

Για να μπορέσουν τα άτομα να ενταχθούν και να διεκδικήσουν θέσης εργασίας που να νοιώθουν ικανοποιημένοι και να ανταποκρίνονται στις δεξιότητες τους, είναι σημαντικό να έχουν πρόσβαση στο να αποκτήσουν επαγγελματικά προσόντα όπως οι Ψηφιακές Δεξιότητες που να είναι αναγνωρισμένα (ECDL). 

Η παρών κατάρτιση έρχεται να δώσει τις απαραίτητες δεξιότητες σε υπάρχων εκπαιδευτές Πληροφορικής για να είναι σε θέση να διδάξουν σε ΑμεΑ δεξιότητες πληροφορικής σε επίπεδο  ECDL

Το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης  έρχεται με την σειρά του να επιχορηγήσει τα άτομα με αναπηρίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εργοδότηση ή θέλουν ευκαιρίες ανέλιξης με  την επιχορηγία για Επαγγελματική Κατάρτιση. 


Οι εκπαιδευόμενοι θα μάθουν μεταξύ άλλων: 

1. Προσόντα που πρέπει να έχει ένας εκπαιδευτής 

2. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ατόμων

3. Μεθοδολογίες στήριξης ΑμεΑ.

4. Διαφοροποίηση του υλικού διδασκαλίας

5. Προσαρμογές στο Περιβάλλον της Τάξης

6. Προσαρμογές στο Περιβάλλον του Υπολογιστή.

7. Επιλογή και Εφαρμογή Υποστηρικτικής Τεχνολογίας 

8. Μελέτη δειγματικού μαθήματος.

9. Μελέτη συγκεκριμένων περιπτώσεων.

10. Προσαρμογές στην εξεταστική διαδικασία.


Μεθοδολογία εκπαίδευσης

Οι εκπαίδευση γίνεται μέσω εργαστηρίων πρακτικής και συμμετοχικής μάθησης. 

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες μελετούν σενάρια περιπτώσεων ενήλικων με αναπηρία, δουλεύουν σε ομάδες και  αξιοποιούν εργαλεία ΥΤ.

Οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία με το πέρας της εκπαίδευσης τους να ανατρέξουν σε υλικό που θα διατίθεται μέσα από διαδικτυακό σύστημα, για καλύτερη εμπέδωση της ύλης.


Για περισσότερες πληροφορίες ή για εκπαιδεύσεις σχετικά με τις ανάγκες του χώρου σας  παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας: 

marianna.gregoriou@eurocyinnovations.com                                                                00357 99 17 25 24

Εκπαιδεύτρια: Μαριάννα Γρηγορίου

Σύμβουλος Υποστηρικτικής Τεχνολογίας και Ενιαίας Εκπαίδευσης

Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ)


Σύντομο βιογραφικό

Η Μαριάννα Γρηγορίου έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σε “Inclusive Education and Technology” από το Kings College London. Χρησιμοποιεί Υποστηρικτικές Τεχνολογίες για να στηρίξει την πρόσβαση παιδιών και ενηλίκων στην εκπαίδευση, στην επικοινωνία, στην εργασία και στη γενικότερη κοινωνική ένταξη.

Έχει πάνω από 15 χρόνια κλινικής εμπειρίας, παρέχοντας λύσεις υποστηρικτικής τεχνολογίας σε άτομα με ειδικές ανάγκες, εκπαίδευση και συμβουλευτική σε οικογένειες, εκπαιδευτικούς και θεραπευτές σε Κύπρο, Ελλάδα και Ομάν. Από το 2013 είναι επίσης certified IRLEN Screener.

Μεταξύ 2013 και 2015, εργάστηκε ως Ειδικός Υποστηρικτικής Τεχνολογίας και IRLEN Screener στο πρώτο κέντρο Υποστηρικτικής Τεχνολογίας που ιδρύθηκε στο Ομάν και ήταν η κύρια ερευνήτρια σε δύο ερευνητικά έργα σχετικά με τις τεχνολογίες Εναλλακτικής και Ενισχυτικής  Επικοινωνίας. Σήμερα εργάζεται ως εκπαιδεύτρια, ερευνήτρια και σύμβουλος στην  EuroCy Innovations Ltd στην Κύπρο και είναι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, Κύπρου



 

           Με ενδιαφέρει αυτή η εκπαίδευση.