+357 99587884 trainings@eurocyinnovations.com

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΟΡΘΗ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ - ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

H ερευνητική ομάδα της EUROCY Innovations σε συνεργασία με την εκπαιδευτική ομάδα της SE.S (Special Educational Solutions) διοργανώνουν σειρά δέκα (10) συναντήσεων για ενημέρωση των ενδιαφερομένων σχετικά με την ορθή υιοθέτηση και αξιοποίηση της Υποστηρικτικής Τεχνολογίας με στόχο την εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας. Η κάθε συνάντηση θα επικεντρώνεται σε μια θεματική ενότητα και θα παρέχονται πρακτικές εισηγήσεις σε επαγγελματίες, γονείς, φοιτητές για το πως μπορούν να αξιοποιήσουν τα μέσα Υποστηρικτικής Τεχνολογίας για να πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα.

Η πρώτη συνάντηση αφορά την ενότητα “Υποστηρικτική Τεχνολογία για καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα”. Θα διεξαχθεί το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020 και σε επανάληψη το Σάββατο 16 Ιαννουαρίου  στις 11πμ και θα έχει διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά.

Η συμμετοχή για την πιο πάνω ενότητα  θα είναι ΔΩΡΕΑΝ, ενώ για κάθε επόμενη ενότητα θα υπάρχει κόστος 25 Ευρώ ανά συμμετέχοντα. Θα υπάρχει ξεχωριστή εγγραφή ανά συνάντηση και δεν υπάρχει υποχρέωση συμμετοχής στις επί πληρωμή συναντήσεις.

Κατά την πρώτη συνάντηση θα δοθούν πρακτικές εισηγήσεις και στρατηγικές για το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε υφιστάμενα μέσα Υποστηρικτικής Τεχνολογίας για να βελτιώσουμε τη διαδικασία εκπαίδευσης και απόκτησης δεξιοτήτων γραφής, παραγωγής γραπτού λόγου, ανάγνωσης, οργάνωσης και κατανόησης μαθηματικών εννοιών.

Η παρουσίαση θα έχει διάρκεια μιας ώρας και θα ακολουθήσει συζήτηση 30 λεπτών όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους και να επιλύσουν τυχόν απορίες.

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνάντησης, οι συμμετέχοντες αναμένεται να γνωρίζουν:

1. Τι είναι η Υποστηρικτική Τεχνολογία (ΥΤ)

2. Ο ρόλος της ΥΤ στην εκπαιδευτική διαδικασία

3. Διαδικασία επιλογής κατάλληλης ΥΤ

4. Παράγοντες που επηρεάζουν τη στήριξη ενός παιδιού

5. Τα βοηθήματα ΥΤ που μπορούν να αξιοποιηθούν και τις σχετικές στρατηγικές, ώστε να βελτιώνονται: η διαδικασία ανάπτυξης γραφής, η παραγωγή γραπτού λόγου, η διαδικασία στήριξης της ανάγνωσης, η οργάνωση της εργασίας, η κατανόηση μαθηματικών και άλλων εννοιών.

Απευθύνεται σε: Εκπαιδευτικούς, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Γονείς και Φοιτητές.

Δήλωση συμμετοχής: Παρακαλούμε, δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

https://lms.cocreate2learn.eu/survey/start/102217ad-ddf3-4433-bab1-b8b35d3b57fa

Εργαλείο επικοινωνίας: Οι συναντήσεις θα διεξάγονται μέσω της πλατφόρμας Ζoom. Θα σταλούν σχετικές πληροφορίες πρόσβασης σε όσους δηλώσουν συμμετοχή.

Πιστοποιητικό: Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης στο οποίο θα φαίνονται οι θεματικές των συναντήσεων που παρακολούθησε.

Εισηγητές: Μαριάννα Γρηγορίου, Παντελής Μακρής

Μαριάννα Γρηγορίου

Η Μαριάννα Γρηγορίου έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σε “Inclusive Education and Technology” από το Kings College London. Χρησιμοποιεί Υποστηρικτικές Τεχνολογίες για να στηρίξει την πρόσβαση παιδιών και ενηλίκων στην εκπαίδευση, στην επικοινωνία, στην εργασία και στη γενικότερη κοινωνική ένταξη.

Έχει πάνω από 15 χρόνια κλινικής εμπειρίας, παρέχοντας λύσεις υποστηρικτικής τεχνολογίας σε άτομα με ειδικές ανάγκες, εκπαίδευση και συμβουλευτική σε οικογένειες, εκπαιδευτικούς και θεραπευτές σε Κύπρο, Ελλάδα και Ομάν. Από το 2013 είναι επίσης certified IRLEN Screener.

Μεταξύ 2013 και 2015, εργάστηκε ως Ειδικός Υποστηρικτικής Τεχνολογίας και IRLEN Screener στο πρώτο κέντρο Υποστηρικτικής Τεχνολογίας που ιδρύθηκε στο Ομάν και ήταν η κύρια ερευνήτρια σε δύο ερευνητικά έργα σχετικά με τις τεχνολογίες Εναλλακτικής και Ενισχυτικής Επικοινωνίας. Σήμερα εργάζεται ως εκπαιδεύτρια, ερευνήτρια και σύμβουλος στην EUROCY Innovations Ltd, συνεργάτης της SE.S στην Κύπρο και είναι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου.

Παντελής Μακρης

Είναι ο διευθυντής κα ιδρυτής των SE. S και SESAT Ltd, με 50 χρόνια πείρας στην Ειδική Εκπαίδευση και 35 χρόνια στην Υποστηρικτική Τεχνολογία (ΥΤ). Εργάστηκε σαν Δάσκαλος Δημοτικού Σχολείου, Δάσκαλος στη Σχολή Κωφών, Συντονιστής Ένταξης σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και σαν Επιθεωρητής Ειδικής Εκπαίδευσης.

Στις σπουδές του περιλαμβάνονται Πτυχίο Παιδαγωγικής Ακαδημίας, Μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση Κωφών (Manchester University), Πρώτο πτυχίο στους υπολογιστές στην Εκπαίδευση (BS University of Minnesota), Δίπλωμα στην Ανάλυση Συστημάτων (Philips College), Μεταπτυχιακό στην Υποστηρικτική Τεχνολογία (MSc Middlesex University).

Έχει εισάξει την ΥΤ στην Ειδική Εκπαίδευση, στην Κύπρο και αλλού, ανέπτυξε και εφάρμοσε το πρώτο μικρό Αναλυτικό Διδασκαλίας των Υπολογιστών στην Κύπρο, και έχει βραβευθεί

διεθνώς για την προσφορά του στα ΑΜΕΑΑ με τη χρήση της τεχνολογίας. Ειδικεύεται στην Ανάπτυξη Συστημάτων Στήριξης με Υποστηρικτική και άλλη Τεχνολογία, στην Εναλλακτική Ενισχυόμενη Επικοινωνία και στον Καθολικό Σχεδιασμό (UDL). Είναι ο σχεδιαστής/δημιουργός μιας σειράς ειδικών λογισμικών και συσκευών όπως το ΑΒΓΔ, Γράφω με πρόγνωση, ΑΛΦΑ, ΔΕΣ, ΠΕΣ, MAPS κ.τ. λ. σε συνεργασία με Ερευνητικά Κέντρα στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Συνεργάζεται σε διεθνές επίπεδο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Οργανισμό Hνωμένων Εθνών (UNDP), με Κέντρα στήριξης ΑΜΕΑΑ, με Πανεπιστήμια και Κυβερνητικές υπηρεσίες σε αρκετές χώρες όπως η Ελλάδα, Μολδαβία, Κόσοβο, Βοσνία, Κουβέιτ, Βαχρέιν, Κατάρ, Ομάν, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία, Λίβανος, Αίγυπτος, Σουδάν.

Έχει εκπαιδεύσει μερικές χιλιάδες επαγγελματικών και γονιών σε θέματα Ειδικής Εκπαίδευσης, Ένταξης, Επαγγελματικής Ανέλιξης, Προσωπικής ανάπτυξης με ή χωρίς τη συμβολή της Υποστηρικτικής Τεχνολογίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας:

Email: marianna.gregoriou@eurocyinnovations.com , trainings@eurocyinnovations.com

Email: makrisp@cytanet.com.cy

Τηλ.: 00357 99 17 25 24 (Μαριάννα Γρηγορίου)