+357 99587884 trainings@eurocyinnovations.com

Εκπαίδευση Εκπαιδευτών

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ

 

Η εκπαίδευση απευθύνεται κυρίως σε:

Εκπαιδευτικούς δημόσιας, ιδιωτικής εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης. Φοιτητές παιδαγωγικού τμήματος

 

Στόχος εκπαίδευσης:

Οι εκπαιδευόμενοι θα εκπαιδευτούν στο πως να εφαρμόζουν την μεθοδολογία συν δημιουργικής μάθησης στα προγράμματα εκπαίδευσης τους για να βελτιώσουν τις δεξιότητες των μαθητών τους.

Η συν δημιουργική μάθηση θα δώσει στα παιδιά δεξιότητες απαραίτητες για τις ανάγκες του 21 αιώνα.  Μεταξύ των οποίων,  δεξιότητες επικοινωνίας, κριτικής σκέψης,  εφευρετικότητας, συνεργασίας, προσαρμοστικότητας, διαχείρισης και επίλυσης προβλημάτων. Τα παιδιά έχουν ένα κοινό στόχο που για να τον υλοποιήσουν πρέπει να συνεργαστούν αρμονικά και να αξιοποιήσουν τα δυνατά σημεία του κάθε ενός τους. Με αυτό τον τρόπο μαθαίνουν για την αξία της μοναδικότητας του καθενός, προάγεται ο αλληλοσεβασμός και η αυτοπεποίθηση των παιδιών. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της μεθοδολογίας αυτής είναι ότι μπορεί να αξιοποιηθεί για την καλύτερη ενσωμάτωση και μαθητών που βρίσκονται σε πιο ευάλωτες ομάδες.

Ο δάσκαλος βοηθάει στο να υπάρχει καλή επικοινωνία μεταξύ των παιδιών, όμως τις αποφάσεις στο τι θα υλοποιηθεί,  τις παίρνουν τα ίδια τα παιδιά, κρίνοντας και επιλέγοντας την καλύτερη ιδέα.

Η μεθοδολογία όπως θα μάθουμε στην κατάρτιση μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα εκπαιδευτικά πλαίσια, για διάφορα θέματα και έχει εφαρμοστεί ήδη με διάφορες μεθόδους κατάρτισης, κατά πρόσωπο εκπαίδευση, με εξ αποστάσεως εκπαίδευση αλλά και με συνδυασμό και των δύο προηγούμενων (υβριδική μάθηση) με πολύ καλά αποτελέσματα.

Στην κατάρτιση οι εκπαιδευόμενοι θα μάθουν πως να την εφαρμόζουν στο κάθε πλαίσιο ξεχωριστά καθώς και τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του κάθε πλαισίου.  

 

Κριτήρια εισδοχής στην κατάρτιση

Βασικές γνώσεις χρήσης Ηλεκτρονικού Υπολογιστή

Θεματολογία της Εκπαίδευσης

Α.  Εισαγωγή στη μεθοδολογία της συν δημιουργικής μάθησης

     Η σημασία και τα πλεονεκτήματα της μεθοδολογίας

    Στρατηγικές αξιοποίησης της μεθοδολογίας σε διάφορα προγράμματα εκπαίδευσης

Β.   Στάδια μεθοδολογίας.

        Πειραματισμός

        Σχεδιασμός ιδέας

        Ανάπτυξη ιδέας

        Υλοποίηση ιδέας

        Παρουσίαση πρωτότυπων

Γ. Εκτέλεση της μεθοδολογίας

       Κατά πρόσωπο εκπαίδευση

       Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

       Υβριδική μάθηση

Δ. Μελέτη περιπτώσεων αξιοποίησης της μεθοδολογίας

      Δημιουργία Εκπαιδευτικών Παιχνιδιών (Κατά πρόσωπο εκπαίδευση)

      Καλοκαιρινό διαδικτυακό σχολείο δημιουργίας Εκπαιδευτικών Παιχνιδιών

      (Εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση)

      Δημιουργία Ρομποκατασκευών (Υβριδική Εκπαίδευση)

 

Μέθοδος εκπαίδευσης:  Η εκπαίδευση θα γίνει διαδικτυακά μέσω πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης zoom .

Οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία μέσω βιωματικού εργαστηρίου να περάσουν από τα στάδια της μεθοδολογίας συν δημιουργικής μάθησης, για να εμπεδώσουν καλύτερα τη μέθοδο. Με το πέρας της εκπαίδευσης τους θα μπορούν να ανατρέξουν σε υλικό που θα διατίθεται μέσα από διαδικτυακό σύστημα, για καλύτερη εμπέδωση της ύλης.

 

Εκπαιδεύτρια: Μαριάννα Γρηγορίου

Σύμβουλος Υποστηρικτικής Τεχνολογίας και Ενιαίας Εκπαίδευσης

Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ)

 

Σύντομο βιογραφικό

Η Μαριάννα Γρηγορίου έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σε “Inclusive Education and Technology” από το Kings College London. Χρησιμοποιεί Υποστηρικτικές Τεχνολογίες για να στηρίξει την πρόσβαση παιδιών και ενηλίκων στην εκπαίδευση, στην επικοινωνία, στην εργασία και στη γενικότερη κοινωνική ένταξη.

Έχει πάνω από 15 χρόνια κλινικής εμπειρίας, παρέχοντας λύσεις υποστηρικτικής τεχνολογίας σε άτομα με ειδικές ανάγκες, εκπαίδευση και συμβουλευτική σε οικογένειες, εκπαιδευτικούς και θεραπευτές σε Κύπρο, Ελλάδα και Ομάν. Από το 2013 είναι επίσης πιστοποιημένη ανιχνευτής (screener) του συνδρόμου ΙΡΛΕΝ (IRLEN syndrome) για παιδιά και ενήλικους.

Μεταξύ 2013 και 2015, εργάστηκε ως Ειδικός Υποστηρικτικής Τεχνολογίας και IRLEN Screener στο πρώτο κέντρο Υποστηρικτικής Τεχνολογίας που ιδρύθηκε στο Ομάν και ήταν η κύρια ερευνήτρια σε δύο ερευνητικά έργα σχετικά με τις τεχνολογίες Εναλλακτικής και Ενισχυτικής  Επικοινωνίας. Σήμερα εργάζεται ως εκπαιδεύτρια, ερευνήτρια και σύμβουλος στην  EuroCy Innovations Ltd στην Κύπρο και είναι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού,  Κύπρου

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή για εκπαιδεύσεις σχετικά με τις ανάγκες του χώρου σας  παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας:

marianna.gregoriou@eurocyinnovations.com

00357 99 17 25 24